Montenegro: The Black Lake hike, Durmitor National Park

Éen van de meest populaire bestemmingen in Montenegro is the Black Lake in Durmitor National Park. En niet zonder reden, want deze plek is fantastisch.

In Zabljak, Montenegro, vind je Durmitor National Park. Hier kun je prachtig hiken en veel mensen doen dan ook de wandeling rondom the Black Lake (Crno Jezero). Dit meer is de grootste van 18 gletsjermeren en omringd met naaldbomen en bergtoppen. Omdat het een gletsjermeer is, wordt het water spectaculair blauw/groen als de zon erop schijnt.

Wandeling rondom the Black Lake

De wandeling is ongeveer 3 kilometer en wij hebben er een uur over gedaan (normaal staat er ongeveer 1.5 uur voor). In het meer zelf kun je zwemmen, maar de plek is ook perfect voor het huren van een bootje. Bij het meer staat ook een restaurant, waar je lekker kunt borrelen, lunchen of dineren.

Verblijf

Wij stonden met onze tent op camping AutoCamp Mlinski Potok en in de buurt heb je ook nog AutoCamp Ivan Do. In Zabljak heb je genoeg hotels of hutten die je kunt huren.

Author: Laura

Ik ben Laura, 27 jaar en samen met mijn vriend woon ik al vier jaar in het mooie Haarlem. Op Letsgohiking.nl schrijf ik over mijn reizen, de wandelingen die ik maak en de mooiste plekken die ik heb ontdekt. Ik werk fulltime als online marketeer, maar ga zo vaak als ik kan op reis. Op onze bucketlist staat onder andere Nieuw-Zeeland, Peru en Canada.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *