Zwitserland: The Five Lakes Hike (Matterhorn)

Ben je in Zwitserland? Dan mag je een bezoek aan de Matterhorn niet overslaan! Tijdens The Five Lakes Hike heb je spectaculaire uitzichten en zie je de weerspiegeling van de Matterhorn in de prachtige meren.

De Matterhorn

De Matterhorn is de meest gefotografeerde en beroemdste berg ter wereld. Met een hoogte van 4478 meter en een bijzondere puntige vorm, is het (ze?) een imposante en prachtige verschijning. Je kunt verschillende wandelingen doen vanuit Zermatt, maar één van de bekendste (en minst zware) is toch wel The Five Lakes Hike (ook wel 5-Seenweg genoemd).

Stellisee

Deze tocht gaat langs vijf meren: Stellisee, Grindjisee, Grünsee, Moosjisee en de Leisee. Omdat je maar 241 meter stijgt en 530 meter daalt, is de hike goed te doen voor iedereen. En zó mooi. Wij vonden vooral de Stellisee (het eerste meer) en de Grünsee (het derde meer) ontzettend mooi.

Praktische informatie:

  • In Zermatt zijn auto’s verboden, je kunt er als toerist alleen per trein komen. Je start in Täsch, waar je de auto kunt parkeren in de parkeergarage. Vanuit hier neem je de trein naar Zermatt.
  • In Zermatt loop je naar het startpunt, waar je een ondergrondse metro pakt naar Sunnegga.
  • Vanaf Sunnegga pak je een glazen kabelbaanlift naar Blauherd. Daar begin je aan de wandeling en kom je terug bij eindpunt in Sunnegga, waar je de ondergrondse metro terug naar Zermatt neemt.
  • De Five Lakes Hike is 9 km, zonder al te veel pauzes doe je er ongeveer 3.5 uur over. Wij hebben het rustig aan gedaan, veel genoten van het uitzicht en waren in 4.5 uur terug in Sunnegga.
De Grünsee.

Wat zijn de kosten?

  • Parkeerkosten: 13.50 CHF (ongeveer €12) voor 8 uur
  • Kosten voor trein van Täsch – Zermatt: 16.40 CHF (ongeveer €15) per persoon
  • Zermatt – Sunnegga – Blauherd – Sunnegga – Zermatt: 39 CHF (ongeveer €35) per persoon

Koffie met uitzicht:

TIP: na het bereiken van het eerste meer, de Stellisee, kun je de route volgen en aan de afdaling beginnen. Maar vanaf het meer heb je uitzicht op een restaurant, waarvoor je nog een stuk omhoog moet lopen. Bijna hadden wij dit niet gedaan (uit luiheid), maar geloof me: het is écht de moeite waard. Je betaalt €5 voor een kop koffie, maar dan heb je wel koffie met dít uitzicht:

PS: Wist je dat de vorm van Toblerone chocola is gebaseerd op de Matterhorn? Daarom zul je tijdens deze hike soms mensen zien die met een Tobleronereep op de foto gaan…

Author: Laura

Ik ben Laura, 27 jaar en samen met mijn vriend woon ik al vier jaar in het mooie Haarlem. Op Letsgohiking.nl schrijf ik over mijn reizen, de wandelingen die ik maak en de mooiste plekken die ik heb ontdekt. Ik werk fulltime als online marketeer, maar ga zo vaak als ik kan op reis. Op onze bucketlist staat onder andere Nieuw-Zeeland, Peru en Canada.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *