Zwitserland: hiken naar de Lacs de Fenêtre

Ga je naar Wallis, Zwitserland? Dan mag je de hike naar de Lacs de Fenêtre, drie heldere bergmeren op 2500 meter boven zeeniveau, niet overslaan. Niet voor niets is dit één van de populairste hikes in Wallis.

Praktische informatie:

  • Duur: ongeveer 3 uur
  • Lengte: 10,791 km
  • Startpunt: De wandeling start in het dorpje Ferret (hier kun je gratis de auto parkeren). Je kunt ook beginnen in La Fouly, maar dan doe je er lopend nog een uur langer over.

Vanuit Ferret loop je omhoog richting een boerderij, waarna je doorklimt naar de ‘Lacs de Fenêtre’. Bij deze meren kun je prima relaxen en in het gras genieten van de spectaculaire uitzichten. Om je heen zie je de fantastische toppen van het Mont Blanc massief en bij helder weer zie je zelfs de Mont Blanc liggen!

Fenêtre de Ferret

Je kunt vanaf de Lacs de Fenêtre nog een stuk doorklimmen, naar Fenêtre de Ferret. Hier sta je op 2698 meter hoogte, op de grens met Italië. Het is nog even een laatste, pittige klim, en je voelt inmiddels dat de lucht redelijk ijl is, maar het is ab-soluut de moeite waard (zie de laatste foto).

Tip: je kunt vanaf Fenêtre de Ferret ook nog een uur doorlopen tot Col du Grand-St-Bernard. Vanuit daar kun je de bus terug nemen naar La Fouly. Omdat de bus om de bergen heen moet rijden, doe je hier wel ongeveer twee uur over. Ook wordt Col du Grand-St-Bernard als startpunt gebruikt, dan loop je de wandeling andersom.

Author: Laura

Ik ben Laura, 27 jaar en samen met mijn vriend woon ik al vier jaar in het mooie Haarlem. Op Letsgohiking.nl schrijf ik over mijn reizen, de wandelingen die ik maak en de mooiste plekken die ik heb ontdekt. Ik werk fulltime als online marketeer, maar ga zo vaak als ik kan op reis. Op onze bucketlist staat onder andere Nieuw-Zeeland, Peru en Canada.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *