Duintoppentocht: deze wandeling in de Schoorlse Duinen moet je écht maken

Ben je op zoek naar een mooie, maar intensieve wandeling in Nederland? Of wil je trainen voor een meerdaagse tocht? Dan is de Duintoppentocht in de Schoorlse Duinen echt iets voor jou.

Je hoeft echt niet helemaal naar het buitenland voor het maken van mooie wandelingen. Ook niet als je je wandelingen het liefst wat intensiever hebt, met hoogteverschillen.

De Duintoppentocht

In Schoorl, Noord-Holland, vind je een prachtig natuurgebied. De wandeling die wij hebben gedaan, de ‘Duintoppentocht’, is 23 kilometer lang en best pittig. Je volgt de rode route en start bij Buitencentrum Schoorlse Duinen.

Je loopt over de hoogste duinenrij van dit gebied, door bos en over het strand. De zandduinen zijn prachtig en soms best steil! Vooral door het zand banjeren kost natuurlijk extra energie. Maar wat een mooie natuur! Wij waren in ongeveer 4.5 uur terug (inclusief pauzes). Na afloop kun je wat eten en drinken bij het restaurant in het buitencentrum.

TIP: Je kunt linksom of rechtsom beginnen. Als je rechtsom begint, zoals wij hebben gedaan, loop je de steile trap (zie foto onderaan) en de pittigste duinen omhóóg. Dit is het meest pittig, dus de beste keuze als je wat meer uitdaging wilt!

Author: Laura

Ik ben Laura, 27 jaar en samen met mijn vriend woon ik al vier jaar in het mooie Haarlem. Op Letsgohiking.nl schrijf ik over mijn reizen, de wandelingen die ik maak en de mooiste plekken die ik heb ontdekt. Ik werk fulltime als online marketeer, maar ga zo vaak als ik kan op reis. Op onze bucketlist staat onder andere Nieuw-Zeeland, Peru en Canada.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *