Onze nieuwe tent: 4-persoons Quechua Arpenaz 4.1

Niets is leuker dan kamperen. Maar dan moet je natuurlijk wél een fijne slaapplaats hebben waar je droog blijft! Voor onze laatste vakantie naar Zwitserland kochten wij een nieuwe tent: de Quechua Arpenaz 4.1.

Voor onze roadtrips waarbij we maximaal drie nachten op één plek bleven hadden we een kleine Quechua pop up tent (wij noemden ‘m onze opgooitent).

Ideaal, maar als je wat langer op één plek blijft en kans hebt op regen, is het wel fijn om wat meer ruimte te hebben en een plek waar je droog en beschut binnen kan zitten. Vooral als het ‘s avonds afkoelt. En dat je niet uit je auto hoeft te leven is ook prettig, zoals met een klein tentje wel het geval is.

Quechua Arpenaz 4.1

Daarom kochten wij afgelopen zomer een nieuwe tent, mét ruimte: de Quechua Arpenaz 4.1. Deze tent kost €99,99, heeft een los slaapcompartiment en een leefruimte van 5m2 waar je rechtop kunt staan (!). Vooral dat laatste is heel fijn, dat je binnen kunt rondscharrelen en je je kunt omkleden. ‘s Avonds zaten wij, zodra de zon onderging, vaak in onze tent met een wijntje en een boek. Heerlijk!

Hoelang duurt het opzetten van deze tent?

De verkoper bij Decathlon zei dat je ‘m binnen tien minuten zou moeten kunnen opzetten… Nou, je snapt natuurlijk wel dat dat erg ambitieus is, vooral de eerste keer. Wij hebben er de eerste keer met z’n tweeën ruim een uur over gedaan.

Het was vooral even een uitdaging om de buitentent strak te krijgen, maar daar word je waarschijnlijk steeds handiger in. De tent heeft drie tentstokken waarmee je drie bogen creëert en het slaapcompartiment klik je er heel gemakkelijk in. In het voorste gedeelte heb je een kuipzeil waarin je kunt ‘leven’. Het is goed te doen, vooral met de filmpjes van Decathlon erbij, en onze tent stond stevig. Niet helemaal strak, maar dat komt wel.

Eindoordeel?

Wij zijn erg blij met onze nieuwe tent en hebben hier twee weken met veel plezier in gewoond. We hebben heerlijk binnen gezeten als het regende, koud was of waaide en de slaapcabine is lekker ruim voor twee personen. Het opzetten is waarschijnlijk gewoon oefenen, en misschien halen wij dan ook die tien minuten wel.

PS: De Arpenaz 4.1 is officieel een 4-persoons tent, maar deze tent zou ik niet aanraden als je met vier personen bent. Een derde persoon past er nog wel bij, maar vier is voor het slaapgedeelte echt te krap. Ook in het leefgedeelte heb je dan te weinig plek.

De realiteit: handdoeken over de scheerlijnen en binnen is het een troep, haha!

Dit artikel bevat affiliatelinkjes. Dit houdt in dat ik een heel klein percentage krijg als je iets via mijn website besteld.

Author: Laura

Ik ben Laura, 27 jaar en samen met mijn vriend woon ik al vier jaar in het mooie Haarlem. Op Letsgohiking.nl schrijf ik over mijn reizen, de wandelingen die ik maak en de mooiste plekken die ik heb ontdekt. Ik werk fulltime als online marketeer, maar ga zo vaak als ik kan op reis. Op onze bucketlist staat onder andere Nieuw-Zeeland, Peru en Canada.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *