Montenegro: canyoning in Durmitor National Park

Ga je naar Durmitor National Park in Montenegro en ben je op zoek naar een adrenalinekick? Dan is ‘canyoning’ echt iets voor jou!

Durmitor National Park in Montenegro is een paradijs voor sportievelingen. Je kunt er onder andere klimmen, hiken en raften. Maar wat je ook kunt doen, en wat wij hebben gedaan, is ‘canyoning’. Wij hebben de ‘Nevidio canyon’ doorkruist, een deel van de rivier ‘Komarnica’.

Wat is ‘canyoning’?

Canyoning is een sport waarbij je door middel van klimmen, springen, zwemmen en abseilen de loop van een rivier door een kloof volgt. Meestal in de bergen.

Ik had er nog nooit van gehoord, en toen we op onderzoek gingen en filmpjes bekeken zonk de moed me toch een beetje in de schoenen… Toch hebben we geboekt (en wat bén ik zenuwachtig geweest).

Een rib uit je lijf?

Ja, best wel. Vooral als je reist met een budget. Maar wél de moeite waard. Wij hebben onze canyoning tours geboekt bij Durmitor Freedom (als je van Durmitor National park naar Zabljak loopt, staat de hut van Durmitor Freedom aan de linkerkant van de weg). In totaal, voor een tour met gids, materiaal en een maaltijd, waren wij ongeveer €130 per persoon kwijt.

Er worden ook foto’s en een aantal video’s gemaakt door de gids, met een Go Pro. Zó leuk om terug te zien!

Dus, hoe vond ik het?

VET. Echt fantastisch. Wel (fysiek) zwaar, en sommige stukken waren best eng. We moesten bijvoorbeeld van 5, 8, 9 en 12 meter hoogte in het water springen en door hele smalle stukken kruipen, maar je zit zó in een adrenaline-rush dat je op de automatische piloot doorgaat. En eigenlijk heb je helemaal geen tijd om stil te staan bij de dingen die je eigenlijk niet durft, want je moet door en de gids houdt het tempo er lekker in. Daarbij kent hij (of zij) natuurlijk iedere steen van de route, dus dat geeft ook een veilig gevoel. De dag erna had ik wel o-ve-ral pijn. Overal. Maar goed, dat hoort erbij!

Author: Laura

Ik ben Laura, 27 jaar en samen met mijn vriend woon ik al vier jaar in het mooie Haarlem. Op Letsgohiking.nl schrijf ik over mijn reizen, de wandelingen die ik maak en de mooiste plekken die ik heb ontdekt. Ik werk fulltime als online marketeer, maar ga zo vaak als ik kan op reis. Op onze bucketlist staat onder andere Nieuw-Zeeland, Peru en Canada.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *