Drieweekse rondreis Noorwegen: dít was onze route

Bij het plannen van een roadtrip door Noorwegen is één van de eerste dingen die je gaat doen natuurlijk het bepalen van de route. Maar waar begin je? Welke stops zijn de moeite waard en welke campings liggen op deze route? Mijn tips!

Noorwegen is gróót, en de route die je uitstippelt hangt natuurlijk af van de duur van je reis, je budget en je vervoersmiddel. Wij hebben een roadtrip gemaakt van drie weken, met de auto. Omdat Noorwegen zo’n groot land is en je grote afstanden moet overbruggen, is mijn tip om met een (gehuurde) auto te gaan. Op die manier heb je de meeste vrijheid en kun je een grotere afstand overbruggen dan als je met een rugzak en het openbaar vervoer zou gaan.

Wij hebben eerst een plan gemaakt met de plekken die we per se wilden bezoeken of de hikes die we wilden doen. Vervolgens hebben we uitgezocht hoe we van A naar B kwamen en hierop is onze rondreis gebaseerd. Hieronder vind je onze route, in volgorde van verblijf en met de namen van onze campings erbij. Klik op vergroten om de volledige kaart met campings uit te klappen.

Wij hebben de boot gepakt vanaf Hirthals, Denemarken, naar Kristiansand, Noorwegen. Op de terugweg zijn we via Oslo naar Goteborg gereden, en hebben we daar de boot weer gepakt naar Frederikshavn. Boeken deden we voor de heen- en terugweg via Stenaline.

Campings hebben we niet van te voren geboekt, maar pas tijdens onze reis bepaald met de app ‘Norcamp‘. Vervolgens hebben we een keuze gemaakt op basis van hoe ver we op een dag wilden rijden en aan de hand van reviews op Tripadvisor. In Noorwegen is wildkamperen ook toegestaan, dat scheelt in campingkosten. Echter heb je dan natuurlijk geen voorzieningen en elektriciteit.

Heb je een vraag over onze route? Laat dan vooral een reactie achter of stuur me een berichtje via mail of Instagram!

Liefs,
Laura

Author: Laura

Ik ben Laura, 26 jaar en op Letsgohiking.nl schrijf ik over mijn reizen, de wandelingen die ik maak en de mooiste plekken die ik heb ontdekt. Ik werk fulltime als online marketeer, maar ga zo vaak als ik kan op reis. Ik woon samen met mijn vriend Tim in Haarlem en samen hebben we o.a. Peru, Canada en Nieuw-Zeeland nog op onze bucketlist staan.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *